Julgåvor till anställda

Julen är en tid för att sprida glädje och uppskattning, och vad bättre sätt att göra det på än att ge julgåvor till dina anställda? Att visa din uppskattning genom att ge gåvor till ditt team inte bara sprider feststämning utan hjälper också till att bygga en starkare relation mellan arbetsgivare och anställd.
Skattefri gräns för julgåvor: 400 kr exklusive moms.
508 produkter

Skattefri julgåva 2023


Skattefria gränser: I Sverige finns det skattefria gränser för julgåvor till anställda. Det innebär att om värdet på gåvan inte överstiger en viss summa, behöver varken arbetsgivaren eller den anställda betala skatt på gåvan. För år 2023 är den skattefria gränsen för gåvor till anställda 500 kronor inklusive moms. Detta innebär att om värdet på julgåvan inte överstiger 400 kronor (exklusive moms), behöver varken arbetsgivaren eller den anställda rapportera det till Skatteverket.

Vad händer om gåvan överstiger det skattefria värdet?

Om värdet på gåvan överstiger den skattefria gränsen på 500 kronor inklusive moms, måste arbetsgivaren rapportera det som en förmån till Skatteverket, och den anställda måste betala skatt på det överskjutande beloppet.

Observera att skattelagstiftningen kan ändras över tid, så det är alltid klokt att rådfråga Skatteverket för de senaste uppdateringarna.

Varför är julgåvor till anställda viktiga?


Uppskattning och Motivation: Julgåvor är ett sätt att säga tack till dina anställda för deras hårda arbete och engagemang under året. Det visar att du värdesätter deras insatser och uppmuntrar dem att fortsätta att ge sitt bästa.

Stärker teamandan: Gåvor kan även användas för att främja en positiv arbetsmiljö och stärka banden mellan kollegor. Det kan öka samhörigheten och skapa en vänligare och mer produktiv arbetsplats.

Förbättrar företagets rykte: När ditt företag behandlar sina anställda väl sprider det sig positiva rykten både internt och externt. Det kan hjälpa dig att attrahera och behålla talangfulla medarbetare och potentiella kunder.


usp1

Gratis skiss

Du får alltid godkänna en designskiss innan produktion.
usp1

Fri leverans

Alltid fri leverans inom hela Sverige, oavsett storlek.


usp1

Personligt

Vi hjälper dig med allt från design till outsourcing.
usp1

Enkelt

Välj din produkt, ladda upp din logga. Bada-bing - klart!